Afgelopen jaar, op 4 juni is Leny Adelaar-Polak op 99-jarige leeftijd overleden.

Leny is geboren in Bathmen, waar ze ook een heel gelukkige jeugd heeft gehad. In het najaar van 1942 is Leny getrouwd met Hartog de Leeuw en is ze in Winterswijk gaan wonen. Kort daarna zijn ze naar concentratiekamp Vught vervoerd en een half jaar later via Westerbork naar Auschwitz. Leny kon als enige van haar familie terugkeren uit de Duitse kampen. Na de oorlog heeft ze weer een nieuw leven opgebouwd. Een onvoorstelbare krachtige vrouw.

Binnenkort, op 23 april, zou ze 100 jaar zijn geworden.

Om haar te gedenken organiseren Henk Jansen en Fons Smit, in samenwerking met de gezamenlijke Oranjecommissie Bathmen en Loo, op zondag 28 april daarom nog weer een Tour de Leny. Hierbij wordt eerst een korte rondgang door het dorp gemaakt langs voor Leny belangrijke plekken, daarna vertellen Henk en Fons over het leven van Leny.

Locatie:           Het Verblijf, Stationsstraat 12

Datum:             Zondag 28 april 14.00 tot ca 16.30 uur

Er zijn geen kosten aan verbonden maar s.v.p. wel opgave gewenst. Dit kan via Fons (06 83384439) of Henk (06 12195733) of via henk@worstepinne.nl