Op de vooravond van Koningsdag genoten meer dan 100 dorpsgenoten op de Brink, in de openlucht, van de film Mama Mia, here we go again. Dit was wederom een groot succes.


Ondanks dat Koningsdag nat begon waren velen aanwezig bij de Aubade. Na afloop hiervan hebben de bewoners van ’t Dijkhuis genoten van een optreden van de Battumse Venne en de leerlingen uit groep 1 & 2 in cultuurhuus Braakhebben van de voorstelling. De leerlingen uit groep 3, 4 en 5 gingen bij de disco in Boode helemaal los en voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8 was de workshop handboogschieten en het lasergamen in samenwerking met de scouting een schot in de roos. 

’s Middags nadat de zon doorbrak werd het steeds drukker op De Brink en er ontstond zelfs even een wachtrij voor de draaimolen, gesponsord door Kinderopvang Bathmen. En de springkussens waren geliefd bij de jeugd.

Tijdens het traditionele vogelschieten kwam de vogel na 430 schoten naar beneden.

De prijswinnaars hiervan zijn:

Kop: Gerrit Meijerink

Linker vleugel: Thijs Oosterwegel

Rechter vleugel: Stephan Kreuwel

Staart: Dick Beusekamp

Romp: Remko Ensink

Deze laatste mag zich tot volgend jaar Koningsdag ook nog eens Schutterskoning noemen!

Uiteraard werd er tijdens het klootschieten ook rondom Bathmen volop gestreden door de deelnemende teams. De uitslag hiervan is:

Dames

  1. PJB team 4                  117      26
  2. H Roeterdink              122      41
  3. Janny Schiphorst        129      38

Heren

  1. Gerrit Holmer             77        45
  2. W Denneboom           81        30
  3. W Holmer                   82        51

Gemengd

  1. Esdoornerf 1              82        35
  2. Henk Lubben              96        40
  3. Mini Roeterdink 1      99        —

Via deze weg willen wij, als Stichting Oranjecommissie Bathmen, alle deelnemers en bezoekers bedanken voor hun komst, alle sponsoren voor hun sponsoring en uiteraard onze vrijwilligers voor hun inzet.