In 2020 is er extra aandacht voor de bevrijding van Nederland. Het is dan 75 jaar geleden dat we zijn bevrijd. Landelijk is voor deze mijlpaal al veel aandacht geweest en ook de Provincie Overijssel is volop bezig om deze bevrijding groots te vieren.

Met veel verenigingen uit Bathmen wordt op dit moment ook druk gewerkt om een mooi programma te realiseren. Een volledig overzicht van alle betrokken verenigingen is te vinden op onze website.

Op 8 april 1945 is Bathmen bevrijd. Vandaar dat het programma voor Bathmen al op 4 en 5 april van start gaat.  Het programma vindt u op onze website, maar ook op bathmen.nl en overijsselviertvrijheid.nl. Voor aanvullingen en wijzigingen: houdt onze facebookpagina in de gaten.

In het programma is uiteraard ook ditmaal de traditionele straatversiering opgenomen. Net als in 2015 hoopt de Stichting Oranjecommissie Bathmen dat ook in 2020 de straten in Bathmen prachtig worden versierd.

Daarom hierbij de oproep aan alle buurtverenigingen om hun straten te versieren.  

Zoals genoemd is Bathmen op 8 april bevrijd hierdoor zal er een langere periode van straatversiering zijn vanaf zondag 5 april tot en met 5 mei.
Op zondag 5 april zal de jury haar ronde maken door Bathmen en alle deelnemende straten en buurten beoordelen.
Wilt u met de straatversiering rekening houden met de frequente wijziging van de weersomstandigheden, vandalisme, etc?
Uiteraard is ook deelname als straat/plein/buurt zonder buurtvereniging mogelijk.

De jury zal de winnaars bekendmaken op 8 april tijdens de feestavond in het Cultuurhuus.

Aanmeldingen kunnen, met opgave van buurtvereniging/straat en contactpersoon, gestuurd worden naar info@oranjecommissiebathmen.nl.
Opgeven kan tot en met 2 april.

Uiteraard kunnen daar ook alle vragen worden gesteld.

Laten wij samen als Bathmen zien waar we door klein te blijven toch groot kunnen zijn.