Op woensdag 8 april is 75 jaar geleden dat onder aanvoering van Corporaal Campbell Bathmen werd bevrijd. Het levensverhaal van onze bevrijder is te lezen in de Bevrijdingskrant.
Door het Coronavirus, dat de wereld momenteel in zijn greep heeft, zijn wij genoodzaakt om het programma anders vorm te geven.

’s Morgen worden de Nederlandse, Bathmense en Canadese vlag gehesen bij de monumenten aan de Dorpsstraat.Via deze weg willen wij alle inwoners van Bathmen oproepen om op deze dag de Bathmense vlag uit de hangen. Mocht u nog geen Bathmense vlag in uw bezit hebben. Deze is verkrijgbaar bij het Cultuurhuus Braakhekke. Het Cultuurhuus is geopend op woensdag en zaterdag van 10 tot 13 uur.

Aan het einde van de middag zal het carillon van de Kerk bespeelt worden door beiaardier Bauke Reitsma in het kader van de carillonestafette. Meer informatie hierover vindt u in het bericht van De Battumse Beiaard in deze krant.

Het concert begint om 16.00 en is live te volgen op de Facebookpagina en website van Stichting Oranjecommissie Bathmen.
Wij willen iedereen oproepen om gezamenlijk het glas te heffen om 16 uur. Dit doen we door in de deuropening, op het balkon of op de oprit te gaan staan van uw eigen woning.

Op deze manier kunnen wij samen er toch een feestelijk tintje aangeven in deze bijzondere tijden.