Leny Adelaar-Polak is geboren in Bathmen, waar ze ook een heel gelukkige jeugd heeft gehad. In het najaar van 1942 is Leny getrouwd met Hartog de Leeuw en is ze in Winterswijk gaan wonen.
Kort daarna zijn ze naar concentratiekamp Vught vervoerd en een half jaar later via Westerbork naar Auschwitz. Leny kon als enige van haar familie terugkeren uit de Duitse kampen. Na de oorlog heeft ze weer een nieuw leven opgebouwd. Een onvoorstelbare krachtige vrouw.

Om haar te gedenken organiseren Henk Jansen en Fons Smit, in samenwerking met de gezamenlijke Oranjecommissie Bathmen en Loo, op zondag 1 mei daarom Tour de Leny.
Hierbij wordt eerst een korte rondgang door het dorp gemaakt langs voor Leny belangrijke plekken, daarna vertellen Henk en Fons over het leven van Leny.

Locatie:             Het Verblijf, Stationsstraat 12
Datum:             Zondag 1 april 11.30

Er zijn geen kosten aan verbonden maar s.v.p. wel opgave gewenst. Dit kan via Fons (06 83384439) of Henk (06 12195733) of via henk@worstepinne.nl

Markelo РHet Canada Comit̩ Markelo presenteert de plannen voor de Frank Graham Cycle Liberation Tour, die begint in conc.kamp Auschwitz. In die bijeenkomst is aanwezig Leny Adelaar-Polak, die het concentratiekamp heeft overleefd. editie alle Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20150118