Op meerdere plekken in het centrum van Bathmen zijn bomen te vinden geplant door de Oranjecommissie Bathmen ter herdenking aan bijzondere gelegenheden.

  • 1909: Lindeboom ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Juliana,  geplant bij de kerk – kant Westerhuis
  • 1988: Boom geplant ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Hare Majesteit Koningin Beatrix op 31 januari. Hoek Kerkdijk/Gorsselseweg bij het Dijkhuis.
  • 2002: Koningslinde geplant ter gelegenheid van het huwelijk van Kroonprins Willem Alexander en Prinses Maxima op 02-02-2020. De boom is geplant op 30 april 2002 door: J Drost (Burgemeester van Bathmen),  G. Bielderman (erevoorzitter OC) en drie schoolkinderen (Liesbeth Berfelo, Sandra Willeminke en Moniek ten Zijthof). Geplant bij de ronde bomenrij bij het Dijkhuis.
  • 2003: Koningslinde geplant ter ere van de geboorte van Kroonprinses Catharina Amalia op 7 december 2003. Boom is geplant op de Nationale boomfeestdag 2004 in het midden van de ronde bomen bij het Dijkhuis.
  • 2013: Koningslinde geplant bij de troonswisseling van Koningin Beatrix naar Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Geplant op de Bleke aan de Kerkdijk.

Putdeksel

In 2013 is ter gelegenheid van de troonswisseling een speciale putdeksel geschonken. Op deze deksel zijn de gezichten van Willem-Alexander en Maxima te zien.

De putdeksel is te vinden in het trottoir bij Boode. Foto: Ronald Hissink, Foto Hissink.